The Fly Fisherman’s Guide to the Meaning of Life

The Fly Fisherman’s Guide to the Meaning of Life

Peter Kaminsky fortæller om de ting i livet, som han har lært ved fiskevandene. Kærlighed, mad, arbejde, sex og det at stå tidligt op…

Den amerikanske outdoor-skribent Peter Kaminsky har fået den tvivlsomme ære, at skrive en bog i serien Guide til Meningen med Livet. Kaminsky har tidligere fået meget positiv omtale i disse spalter – se linket nederst, og vi kan heller ikke denne gang komme udenom et par roser.

Guidebøger er et område helt for sig selv, og der findes efterhånden ikke et emne, der ikke har sin egen guidebog. Det har fået snedige forlag til at lave serier af guidebøger, hvoraf denne bog stammer fra en af dem, nemlig guides til mening med livet. Et smart træk, for uanset om man er golfspiller, motionist eller fluefisker, så er der en vis sandsynlighed for at man, som de fleste mennesker, leder efter meningen med livet. Jeg har ikke læst de øvrige guides i serien, og havde jeg ikke haft et godt øje til Peter Kaminskys tekster, så havde jeg sikkert heller ikke fæstnet blikket på denne bog.

Bogen er opdelt i tretten lektioner samt et par andre kapitler. Alle bevæger de sig rundt om de sandheder og erkendelser vi som fluefiskere bliver mødt med. En del er gamle nyheder, noget er nok lidt vel lommefilosofisk, men Kaminskys sprog gør det underholdende og af og til tankevækkende. Formen er holdt som jeg-fortæller, hvilket gør lærdommene mere personlige, troværdige og nærværende.

Bogen er langtfra et must i fiskerens bibliotek, men den er ganske underholdende og letlæselig. Den er fyldt med citater a la Gajol-pakke:

”Many go fishing all their lives without knowing that it is not fish they are after.”
– Henry David Thoreau (amerikansk forfatter)

Fakta
Titel: The Fly Fisherman’s Guide to the Meaning of Life
Forfattere: Peter Kaminsky
Forlag: Rodale Inc. 2002
Sider: 144
ISBN: 1-57954-584