Lystfisker- fiduser – nye ideer og gode råd

Lystfisker- fiduser – nye ideer og gode råd

Allerede med en stribe bøger fra 60’erne og 70’erne var Willy Sylvester Thomsen i hine dage med til at sætte strøm til små og store knægtes uendelige fiskeiver…

Willy Sylvester Thomsen er om nogen dansk lystfiskerlitteraturs grand old man. Allerede med en stribe bøger fra 60’erne og 70’erne var han i hine dage med til at sætte strøm til små og store knægtes uendelige fiskeiver. Derfor er det også med en god portion vemod, at jeg ser mesteren entre ringen for at modtage den dragt prygl, som han nyeste bog, ” Lystfiskerfiduser – nye ideer og gode råd”, fortjener. Jeg håber sandelig, at udgivelsen er en grisk forlæggers idé og ikke Thomsens egen.

Trods titlen er der intet nyt i denne bog. Det er så vidt anmelderen kan vurdere blot et tilfældigt udvalg af Thomsens skriverier fra hans storhedstid. For de, som ikke har læst dem, er der naturligvis tilfældige råd og viden at hente, men indholdet skæmmes slemt af ikke at være opdateret eller redigeret før nyudgivelsen. F.eks. mangler et afsnit om kroge fuldstændig omtale af de seneste 15 års udvikling på dette område; afsnittet om fisk og duft er decideret forældet i lyset af nutidens specimen- og medefiskeri – og så videre.

Det hjælper bestemt ikke på læseglæden, at der er sjusket og fedtet tilsvarende på andre områder: Der henvises til manglende illustrationer; på bogryggen(!) er o’et i ’gode’ faldet ud af titlen; bogen er sparsomt illustreret med Thomsens originale håndtegninger, der slet ikke lever op til nutidens krav til billedmateriale i fiskebøger – og så videre.

Prisen er da også nede på en flad hundredekroneseddel, hvilket gør bogen til en fin lille gaveidé for moster Oda, næste gang hun besøger sin søster og fisketossede nevø. Lad blot verdens Oda’er øde deres penge væk på denne ligegyldighed. Lystfiskere bør i stedet gå i antikvariatet, bruge pengene på Thomsens originale værker og nyde dem for det vigtige bidrag til dansk lystfiskeri, de var – dengang.

Fakta
Titel: Lystfiskerfiduser. Nye ideer og gode råd
Forfatter: Willy Sylvester Thomsen
ISBN: 411-0193-6
Antal sider: 95