Fly - Fishing the Flats

Fly – Fishing the Flats

En grundlæggende bog, der på bedste vis introducerer ferskvandsfiskeren til fiskeriet på de salte destinationer…

Barry & Cathy Beck er svære at komme uden om. De seneste år har man næsten ikke kunnet åbne et amerikansk fiskemagasin uden at støde på deres billeder eller artikler. De er med på Team Sage, de udvikler grej for en række andre grejfirmaer, de er værter for rejsebureauet Frontiers International og de er områderedaktører for flere magasiner. De har ligeledes begået et par film om ørredfiskeri og fluekast, men Fly – Fishing the Flats var deres første bog.

Bogen er en grundlæggende introduktion til fluefiskeri i saltvand – primært fiskeri i varmt saltvand efter bonefish, tarpon, permit osv. Barry & Cathy Beck tager afsæt i deres egen introduktion, som de fik af nogle af branchens bedste, nemlig Lefty Kreh og Jack Gartside. Det fremgår tydeligt at det er stærkt vanedannende at fiske i de smukke tropiske omgivelser, men på den anden side opfordres alle til at prøve det, der garanteres næsten for oplevelser for livet.

Først gennemgås de nødvendige grej til fiskeriet, og her fokuseres ligeledes på de forskelle der er på udstyret til ferskvand og saltvand. Herefter står den på kastelektioner, og den vigtige pointe i, at man i saltvand ofte kaster noget længere end i ferskvand, slås fast.

Grundige fotoserier viser alt om dobbelttrækket. Som alle andre bøger om emnet findes der kapitler om henholdsvis forfang og fluer, men begge fungerer særligt godt på deres egen enkle facon. Især vil jeg fremhæve kapitler om fluerne, hvor Barry & Cathy Beck har sammensat små enkle serier af fluer til forskellige fisk – et skema med krogstørrelser gør det nemt at gå til fluestikket eller i en butik for nybegynderen.

En stor del af bogen er en række ens opbyggede kapitler om de mest søgte fisks levevis, måden at fiske dem på og ikke mindst det rette udstyr til dem. Lidt information omkring forskellige saltvandsmiljøer, lidt om ekstraudstyr og om hvad man ellers behøver, samt forslag til en pakkeliste, pakker læseren godt ind i basale informationer.

For også at give et billede af, hvor man så skal opsøge sit fiskeri har bogen et længere kapitel med de mest populære destinationer – primært i Centralamerika. Masser af appetitvækkende billeder fra Los Rouges til Florida!

Der findes efterhånden en hel del grundlæggende bøger om det fremadstormende saltvandsfiskeri, men denne kan bestemt anbefales som værende en af de første begynderen bør investere.

Den mere erfarne fluefisker savner nok hurtigt lidt kød på stoffet, men alene billederne kan efter min mening nemt holde appetitten kørende…

Fakta

Titel: Fly – Fishing the Flats
Forfattere: Barry & Cathy Beck
Forlag: Stackpole Books 1999
Sider: 150
ISBN: 0-8117-0626-5

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *