fluefisk uden fedtfinne

Fluefisk Uden Fedtfinne

Steen Ulnits tager læseren med på fiskeri efter en række mere eller mindre utraditionelle fluefisk i sin nye bog…

Fluefisk Uden Fedtfinne omhandler fluefiskeri efter mange af de fiskearter, som vi omgiver os med i danske og nordiske farvande. En ting har de alle til fælles – de ligger udenfor gruppen af de helt traditionelle fluefisk – dem med fedtfinne.

Den succesrige fremgang i fluefiskeri efter blandt andet gedder, har fået nogle få fluefiskere til at gå målrettet efter en lang række fisk, for derved at både udfordre sig selv, åbne horisonten og måske forlænge deres fluefiske sæson.
Bogen er tilegnet Henrik Leth, der om nogen fisker alsidigt med sine fluestænger. Du kan følge Henrik Leths fiskeri via hans egen hjemmeside – se linket nederst på siden.

Fluefisk Uden Fedtfinne indeholder to hovedafsnit, om henholdsvis de ferske og de salte fisk. Hvert kapitel om en given fisk indeholder derefter beskrivelser af fiskens biologi, det praktiske fiskeri og lidt om grej og fluer. Biologien er på et letforståeligt niveau, og som det er Steen Ulnits varemærke, så lægges der fornuftigt mere vægt på fisketaktik og metode end på det grej, der skal benyttes. Der foreslås et par fluer til hver fisk, og det er i reglen simple, velfangende fluer, der tilmed er nemme og hurtige at binde. Ofte er Steen Ulnits selv ophavsmand til fluerne. Ulnits viser også med tydelighed, at når fluerne tilpasses og varieres en smule, så kan de samme fluer bruges til en lang række fisk.

Kapitlerne er godt krydret med egne oplevelser fra ind- og udland.

Bogens kapitler omfatter følgende fisk: Gedde, Aborre, Sandart, Karpe, Brasen, Rimte, Skalle, Ål, Torsk, Lubbe, Sej, Hornfisk, Makrel, Sild, Skrubbe, Multe og Havbars. Til sidst gives mønsterbeskrivelser af alle fluer nævnt i bogen.

Bogen er rigt illustreret med farvebilleder. Kvaliteten er svingende på billederne, og enkelte billeder kan kun retfærdiggøres ud fra en informativ vinkel.

Fluefisk Uden Fedtfinne giver inspiration og udfordring til de fleste fluefiskere, og jeg vil bestemt karakterisere den som et vigtigt opslagsværk at have på boghylden. Bogen har mange ligheder med Michael Jensens bog: Fluefiskerens Nye Udfordringer

Fakta
Forfatter: Steen Ulnits
Titel: Fluefisk Uden Fedtfinne
Forlag: Branner og Korch (2004)
ISBN: 87-411-0184-7
Sider: 126