Børge Munk Jensen

Børge Munk Jensen

En af Danmarks store fiskeprofiler er gået bort.

Børge Munk Jensen, en af dansk sportsfiskeris sidste Grand Old Men, har om nogen har været inspirator for og søsætter af nye lystfiskere op gennem 60’erne, 70’erne og 80’erne, døde for kort tid siden.

Han var hele sit liv aktiv indenfor sportsfiskeri, hans store lidenskab, og der er vel ikke en sportsfisker i Danmark, der ikke har hørt om CIM, Munken eller Børge. Hans spalter om lystfiskeri i Berlingske Tidende, hvor han i øvrigt var ansat i 69 år, var altid spændende læsning.

Han har betydet utrolig meget for udviklingen af dansk sportsfiskeri, og han deltog hele sit liv aktivt, som repræsentant for forbund og foreninger. Senest var han også med til at etablere Dansk Laksefond, der arbejder for beskyttelse og retablering af den danske vildlaksebestand.

Med sit gode humør og smittende optimisme, var han den ideelle turleder og foredragsholder. Især når det drejede sig om Namsen. Som arrangør af Berlingske Tidendes ture til Namsen i mere end 50 år, blev Overhalla og Namsen med tiden kendt verden over. Namsen, Namdalen og dens beboere, stod hans hjerte nær.

Hvor meget han også værdsattes i Overhalla, blev tydeliggjort af, at Børge og hans kone gjordes til æresborgere i byen i 1991. Børge Munk Jensens Allé, er en vej anlagt ved Grande/Hildrum-valdet til ære for ham. Ligeledes er et vald på Grande Gård, navngivet Munkepoolen efter Børge.

Han døbte Namsen ”elven der aldrig svigter”. Han kaldte den også ”elvenes dronning”, som mange andre før ham har gjort. Helt naturligt, når man starter med at fiske laks i Tana og siden kommer til Namsen. Sammenlagt tilbragte han flere år af sit liv ved Namsen, og han var samtidig en gudbenådet fisker. Hans store erfaring og viden om fiskeriet, banede ofte vejen for at andre kunne få glæden af, at opleve det store sus. Rig eller fattig gjorde ingen forskel, fiskeriet var en fælles glæde og oplevelse i hans nærvær. Et menneskesyn, der var gennemgående i hans liv, og som han vil huskes for overalt, hvor han har været.

Børge Munk Jensen vil være savnet.

1 svar
  1. Avatar
    Примите сердечные приветствия от нас с Удачей в Лото! Офоpмить вывод ваших cpедств: http://na.to/Lome says:

    Примите сердечные приветствия от нас с Удачей в Лото! Офоpмить вывод ваших cpедств: na.to/Lome

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *