Klingen er en ualmindelig smuk tredelt mørkegrøn sag, hvor finishen er flot. Lakeringerne er rigtig pæne og kvaliteten af håndtagets kork er godkendt. Korken er ikke super, men på den front gælder for de fleste håndtag i dag, at det snarere er reglen end undtagelsen, at det kunne være bedre.
Øjerne er etbenede og forgyldte, hvilket giver stangen et eksklusivt look, mens skydeøjet er tobenet med et forgyldt indlæg. De smukke gyldne øjer betegnes som TiGold, som antyder noget titanium, men jeg gætter på, at det er i belægningen titaniumet findes, og at der ikke er tale om 100% titaniumøjer. Hjulholderen er klassisk for ørredfiskeriets lette kavaleri og af lock up- typen med et indlæg af ahorn.
Førstehåndindtrykket er tiltalende, og det giver én lyst til at komme ud at fiske og kaste med det samme. Når stangen er sat sammen, og man står med den og svipper lidt frem og tilbage med den, får man faktisk endnu mere lyst til at komme af sted. Uden line får man fornemmelsen af, at stangen er lidt af en ulv i fåreklæder. Den overrasker mig nemlig ved at signalere en god rygrad sine blot 87 gram til trods.
Såvel på plæne som ved åen fungerer stangen fornøjeligt, og den kunne godt gå hen og blive et rigtig tørfluehit i mellemprisklassen. Den løfter rigeligt med line til lange kast, men er, synes jeg, allerbedst til det, en god tørfluestang til danske forhold skal kunne; at løfte kortere linelængder let og hurtigt for at kunne aflevere linen præcist og hurtigt på vandet igen – det kan den og lidt til. Stangens aktion ligger tættest på en progressiv aktion, og er hvad man kunne kalde en ”mellem hurtig” stang. En oplagt aktion til præcis sådan en stang fordi den gør fiskeriet let og sjovt. Med liner, hvor klumpen er kort, kniber det med at lægge hele linen ud, mens liner med en længere og mere normal taperet WF- klump omkring de 12 meter belaster stangen perfekt, og så lægges 25 meter nemt ud. Med andre ord kan den det, som en god tørfluestang efter min mening skal kunne på såvel de korte som de længere distancer. Jeg har også praktiseret nymfefiskeriet med den med forskellige former for strike-indicators, og den klager ikke over, at det bliver lidt tungere ude foran. Selvfølgelig er der en grænse for hvor tunge nymfer, man fornuftig kan bruge, når vi er i klasse 4.
Med en stang i den længde og lineklasse giver det næsten sig selv, at der er tale om fiskeri i den lette genre, hvor det først og fremmest er ørred og stallinger der er målet, og tørflue og nymfer, der er midlet. Til langt det meste danske tørfluefiskeri efter ørred og stalling vil denne 8 fods GTfour være en god løsning, hvor man også får fuld valuta under fighten. Til opstrøms fiskeri i små og mellem-store åer er det en fremragende stang. Nogle vil måske synes den er for kort, men ofte fisker jeg på steder, hvor eneste mulighed for at fiske er at være i vandet, og med høje brinker og nedhængende træer og buske er den korte længde en fordel. Min konklusion må være, at i prisklassen under 2.000 kr. er stangen et godt køb, hvor man får en smuk tredelt stang i et solidt codurarør. Jeg vil spå den til, at få mange tilhængere blandt tørfluefolket, fordi den både er funktionel og fornøjelig til en fornuftig pris. Stangen er set til 1.849 kr. Fakta om GTfour serien fra Vision GTfour serien omfatter 14 stænger fra 7,6 fod, klasse 3 til en 10 fods stang i klasse 8 på enhåndssiden. Det medfølgende codurarør er opdelt i sektioner.Hertil kommer tre enhåndsstænger i en saltvandsudgave, som er firdelte, hvor de øvrige stænger er tredelte. Desuden findes der 7 tohåndstænger.
Facebook Comments Box