Tying Flies with CDC

Tying Flies with CDC

Leon Links har lavet en fin fluebindingsbog om brugen af CDC fjer. En større gruppe europæiske fluebindere har bidraget med deres viden…

Den bestemte fedtholdige andefjer fra den ene ende af fuglen, kender vi som fluebindingsmaterialet CDC (Cul De Canard). Gennem de seneste to årtier er brugen af denne eksploderet i fluebindingen. Primært på grund af fjerens gode flydeegenskaber, men en del andre anvendelser udbredes langsomt.

Nu er en ny bog udelukkende om brugen af denne fjer på markedet. Den er skrevet på engelsk af den hollandske fiskejournalist Leon Links. Links har selv fisket med CDC siden begyndelsen af firserne, og i den tid har han truffet og opsøgt en del fluebindere rundt i Europa og USA – alle med det fællestræk at de har en særlig kærlighed for fluer med CDC fjer.

Bogen er således, ud over en introduktion, historie og beskrivelser af fjerens anvendelsesmuligheder, også en række portrætter af fluefiskere og deres særlige fluer og teknikker. Eksempler på nogle af de deltagende er Hans Van Klinken, Marvin Nolte, Marc Petitjan og Clive Perkins. På bogens bagside bliver der akkurat lettet på hatten i danske retning med et citat af Preben Torp Jakobsen.

Fluebindingen er naturligvis i centrum i bogen, men modsat en del andre seriøse bøger om fluebinding, er Tying Flies with CDC også spækket med flotte naturbilleder og fiskesituationer. Der er mange mange fluemønstre i bogen – lige de mindste tørfluer til voksne laksefluer blive konstrueret med CDC som det primære element. Der er næsten ikke den skabning ud i entomologien, der ikke kan finde sin lige i bogen.

En stor bog om et snævert emne, men den er spændende opbygget og godt fortalt. De varmeste anbefalinger til stunder ved fluestikket, nu her hvor tørflueæskerne er gemt langt væk.

Fakta

Titel: Tying Flies with CDC
Forfattere: Leon Links
Forlag: Stackpole Books/ Merlin Unwin Books 2002
Sider: 158 i hardback
ISBN: 0-8117-0039-9