Tying Contemporary Saltwater Flies

Tying Contemporary Saltwater Flies

Endelig en bog der udførligt viser hvordan både de legendariske og moderne saltvandsfluer skal bindes – step by step…

Det hastigst voksende område indenfor fluefiskeriet globalt set er saltvandsfluefiskeriet, og som en naturlig følge deraf sprøjtes der bøger om emnet ud på markedet i metermål. En række bøger har koncentreret sig udelukkende om fluerne, men indtil for kort tid siden havde ingen af dem rigtigt vist hvordan fluerne egentlig blev bundet. Dette hul har den amerikanske fluebinder og skribent David Klausmeyer sat sig for at fylde med denne bog – og det slipper han rimeligt godt fra.

Rent fysisk er bogen ren luksus med A4 format, glittet papir, udelukkende og talrige farvebilleder, hardback og flotte akvareller af Larry Largay som øvrig illustration. Indholdet er fordelt på syv kapitler, der tager læseren med fra de grundlæggende trin en fluebinder skal træde ud i værktøj, fluestik og materialer, til de saltvandsfiskeriets basale fluer, til de mere specifikke typer af fluer som fiskeimitationer, tarpon fluer, rejer og blæksprutter, flatsfluer og forskellige typer af epoxy og silikonefluer.

Hvert kapitel er enkelt og ligetil med en kort introduktionstekst, der efter nogle fluer, der vises særlig opmærksomhed med en lille tekst og komplet step by step beskrivelse, efterfulgt en af variationer eller fluer af samme type.

Fluerne der minutiøst beskrives er mere eller mindre fagets klassikere, og de øvrige fluer er samlet ind fra professionelle guides rundt i USA. Alle fotos står flotte og klare i hvad der i mine øjne ligner helt naturtro farver.

Så snart man har læst et stykke ind i bogen mærker man en ro brede sig over emnet – men ved at her kan alle være med, og de viste fluer er så detaljeret demonstreret at det næppe kan vises tydeligere på video. Ofte har man set bøger der forsøger brug af step by step billeder, men hvor resultatet alligevel har været en mangelfuld instruktion for begynderen, der er efterladt med nok et nederlag ud i fluebindingen. De færreste af saltvandsfluerne er svære fluer at binde, men det er jo oftest de simple løsninger, der er svære at gennemskue blandt det store publikum.

Bogens koncept er uhyre simpelt, men ingen har tidligere begået det møjsommelige billedarbejde, der gør David Klausmeyers bog til noget særligt.

Hvis du som fluebinder kan håndtere dit værktøj og binde dine knuder, så bliver du derfra holdt grundigt i hånden på din vej mod en fyldt flueæske.

Nok en gang de varmeste anbefalinger her fra!

Fakta

Titel: Tying Contemporary Saltwater Flies
Forfatter: David Klausmeyer
Forlag: The Countryman Press 2002
Sider: 150
ISBN: 0-88150-524-2