The Longest Cast

The Longest Cast

En bog for de rejselystne. Alexander Taylor udforsker verden med fluestangen…

Det enorme amerikanske marked for fluefiskeri har gjort det muligt at lave store flotte fiskebøger i coffee-table klassen. The Longest Cast er en af dem. Alexander Taylor har allieret sig med fotograf parret Peter og Beverly Pickford på en rundrejse til nogle af verdens mest spændende fiskedestinationer. Da bogen absolut ikke handler om at kaste langt, burde den nok retmæssigt have heddet Den Længste Rejse i stedet.

De tre personer starter rejsen i Botswana for derefter at drage til Sydafrika, Argentina, New Zealand, Bhutan, Irland, Scotland, Bahamas og Alaska. Lidt af en rejse, der mig bekendt ikke er gjort efter tidligere. Denne treenighed giver bogen en særlig atmosfære, der heller ikke er set før. Oftest har sådanne globale bøger om fluefiskeri været lavet af superfotografer på jordomrejse eller globetrottere, der har fået andre til at fotografere. I The Longest Cast får man virkelig oplevelsen af at være på en lang rejse.

The Longest Cast

Alexander Taylors beretninger udvikler sig hen af vejen, og som læser får man serveret alt fra spontane indfald til historiske fakta og ikke mindst uvurderlig viden om fiskeriet. Fiskeriet i sig selv er unægtelig også varieret fra glubske Tiger Fish til fine små ørreder og tilbage til tandbesatte barracudas hen over tohåndsfiskeri efter laks og sight fishing efter bonefish.

Jeg må fremhæve bogens billedside. Fotograferne Peter og Beverly Pickford har gjort en ære i at dokumentere fiskeriet så naturligt så muligt, og de mange besværlige rejsemål har holdt udstyrspakken nede. Dette kombineret med deres valg af film har givet en særlig stemning over billederne i bogen, som jeg vil tro er lidt en smagssag. Der er ingen tvivl om fotografernes evne til at fange det rigtige motiv, men de ofte kornede og meget kontrastfyldte billeder minder mest om naturbilledbøger fra en svunden tid.

The Longest Cast

Peter og Beverly Pickford har ikke været bange for at have for lidt lys eller mangle det rigtige filter. Sammen med bogens grafik syners jeg det giver en meget smuk helhed, men til sammenligning vil jeg sige at det i stil er langt fra eksempelvis Val Atkinsons overperfekte, men også meget romantiserende billeder. Her er det mere lige på og hårdt, hvis det er koldt – så kan det mærkes på billedet.

Som de fleste andre bøger af typen bringer bogen ikke ny megen viden til faget, men den stimulerer rejse genet på det alvorligste, og de små essays og flotte billeder kan sagtens nydes flere gange.

Fakta
Titel: The Longest Cast
Forfatter: Alexander Taylor
Forlag: The Lyons Press 2001
Sider: 223
ISBN: 1585743860