TFO - Axiom

TFO Axiom

Temple Fork Outfitters (TFO) formår næsten hvert år at lancere nye serier af fluestænger til en pris, hvor vi alle kan være med. I 2008 programmet af enhåndsstænger, der i forvejen tæller de anerkendte Profesional, Signature og TiCr, er nu tilført serien Axiom, der allerede har opnået stor succes i USA. Axiom (Aksiom) er en grundantagelse der antages at være sand, og dermed har TFO lagt i kakkelovnen til noget stort.

Axiom serien er primært udviklet til det såkaldte Baby Blue fiskeri efter Bonefish, Permit og Snook. Serien består af fire forskellige klasser ni fods stænger. Vi har testet et par relevante stænger for det danske marked, en ni fods klasse seks og en ni fods klasse otte. Vi er ikke skuffede. Stængerne er smukkere i virkeligheden end i forhold til det indtryk, man får på TFO’s hjemmeside. På hjemmesiden fremtræder de i en bleg blå farve, men i den virkelige verden står de smukt mørkeblå med fine detaljer. På korkhåndtaget er der anvendt rubberkork både øverst og nederst, og håndtaget er selvfølgelig monteret med en saltvandsbestandig hjulholder. Alle fire Axiom stænger er i fire dele.

Selve klingen er produceret med en patenteret teknologi, hvor der er lagt kevlarfibre i mellem to lag kulfibre. Det skulle eftersigende modvirke, at klingen bliver oval under kraftigt pres, men til gengæld retter sig lynhurtigt op uden efterslag. Som alle andre TFO stænger har denne serie livsvarig totalgaranti, og du betaler kun for fragten på 150 dkr., hvis uheldet er ude og stangen knækker.

9′ #8 Powerbanan

Råstyrke ad libitum, men den mangler lidt feeling. Til gengæld kan den kaste en halv kanin til månen. Til gedder eller til kraftigt tropefiskeri ville denne stang spille perfekt. Aktionen er superhurtig, og med masser af power nede i bunden af klingen. Egentlig vil vi bedømme denne otter til at være en let nier. Et tyve grams skydehoved var ikke for meget på denne kraftige kanon…

9″#6 klasse syv

En perfekt stang til det danske kystfiskeri. Vi har testet stangen med skydehoveder i 15-16 gram, hvilket den kaster perfekt. Smalle linebuer og lange kast er sød musik med denne stang. De to stænger virker utrolige lette, trods deres hurtighed og råstyrke. Hyggeonkler og folk med hang til bambus, skal holde sig langt væk fra de to stænger. Skal du kaste langt enten på kysten eller til en konkurrence, så er disse stænger det oplagte valg. Vi vurderer dog, at begge stængerne kræver en øvet kaster, med rette temperament og god timing.

Fakta
TFO Axiom serien består af fire modeller: 9’ #6 i fire dele – vægt 5.3 ounce 9’ #8 i fire dele – vægt 5.5 ounce Vejledende udsalgspris 2.499,- dkr.