Små dyr i sø og å

Små Dyr i Sø og Å

Denne håndbog er ikke skrevet kun for lystfiskere, men enhver lystfisker vil have gavn af at have denne bog på reolen eller måske sågar med i fisketasken.
Til gengæld er det en bog, der allerede tidligere har vist sig bæredygtig, og denne reviderede udgave fremstår spændende og overskuelig.

Bogen beskriver og illustrerer alle de små dyr vi som lystfiskere kan møde ved åerne og søerne. Særligt fluefiskere vil have gavn af bogen, men alle med en nysgerrighed for naturen og sine omgivelser vil få stort udbytte af Små Dyr i Sø og Å.

Bogen indledes med en feltguide, hvori alle familier beskrives fra vårfluer til dansemyg til edderkopper over regnorme for at slutte med fisk, padder og krybdyr. Feltguiden er rigt illustreret med flotte naturalistiske tegninger.

Bogen kan, ud over oplysninger om de små dyr, også hjælpe dig til at bestemme kvaliteten af dit fiskevand. De dyr der lever i det pågældende vand vil være meget afslørende for vandkvaliteten. Således viser bogens sidste sider også hvilke dyr, der specielt har fundet trivsel i forurenede vandløb.

Alt i alt et godt værktøj at have med ved vandet eller ved fluestikket. Oplagt at tage børnene med en tur til vandløbet og åbne horisonten for det mylder af liv, der kribler og krabler for vore fødder eller flyver forbi i luften.

Fakta
Titel: Små Dyr i Sø og Å (2. udgave)
Forfatter: Lars Henrik Olsen (Tegninger af Jakob Sunesen og Bente Vita Pedersen)
Forlag: Gads Forlag 2003
Sider: 242
ISBN: 87-12-04014-2