Listen to the River

Listen to the River

Steve Thornton er med hastige skridt på vej mod toppen af fluebindingskunsten, når det gælder innovative imitationer…

Steve Thorntons bog om fluebinding er blandt de nyeste kapitler i en lang og stolt tradition for engelske bøger om emnet. Vinklen er realistiske imitationsfluer og målet nås til fulde. Steve Thornton gør det tydeligt i sin indledning, at denne bog ikke må regnes for en altomfattende bog om fluebinding, der har til mål at indeholde de sidste og endegyldige sandheder.

Denne bog viser nogle serier af de fluer Steve Thornton har udviklet til dato, og det ligger lidt i kortene at selv om dette er hans første bog, så bliver det næppe hans sidste. Efter et kærligt forord af i ligesindede kredse kendte Mike Martinek, skriver Steve Thornton sin egen indledning og alen lange takkeliste, der dog ikke er helt humorforladt.

En særlig tak til hans trettenårige datter Stevie (hans værste elev nogensinde) for ikke have slettet bogen fra hans computer undervejs… Bogen findes i to eksemplarer; den ene et finere læderindbundet eksemplar, den anden (denne version) en arbejdskopi med spiralryg, således den er egnet til at have liggende slået op foran fluestikket.

Steve Thornton er i forvejen professionel fotograf, så bogen er til UG ud i illustrative fotos af de mange bindesteps bortset fra nogle ganske få svips med pixelerede billeder.

Listen to the River

Igennem bogen vises en række af Steve Thorntons innovative og meget livagtige kreationer og variationer af både majfluer, caddis fluer og nymfer. I alt viser han bindingen af cirka tyve mønstre. Pointen i Steve Thorntons fluebinding er at livagtige og naturtro fluer ikke nødvendigvis behøves at indeholde 117 materialer eller være særligt komplicerede at binde.

Jeg vil bestemt ikke sige, at bogen er for nybegyndere, men jeg kan godt følge Steve Thornton ud i, at det mere handler om præcision, de rette materialer og nogle simple teknikker. Steve Thornton har lavet næsten hele produktionen selv og det er en virkelig god og grundig lærebog han har præsteret.

Der er noget lige på og hårdt over bogen, ikke meget lir i grafik, papirvalg eller tryk. Bogen virker og der skal lyde et stort tillykke herfra. Dette er bogen hvis man skal lure en af mestrene af, der er ingen hemmeligheder efterladt i ærmet. Steve Thornton tror på, at man skal lære det fra sig man kan – så får man så meget mere retur af andre…

Fakta

Titel: Listen to the River
Forfattere: Steve Thornton
Forlag: Virtual Nymph Publishing
Sider: 128

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *