Laksedrømme

Laksedrømme

Ole H. Jørgensens passion for laks bragte ham fra Skjern Å til de norske elve og tilbage til Skjern Å…

Laksefiskeri har præget Ole H. Jørgensens liv i mere end fyrre år, og hans personlige beretning om laksefeber, lakseelve, fiskevenner og godtfolk, ligger nu klar hos boghandlerne. Fra barndommens møde med stallinger i Danmarks vandrigeste å Skjern Å, til talrige somre ved norske elve som Driva, Rauma, Orkla, Lærdal og tilbage til nutidens Skjern Å med eget laksevand. Ole H. Jørgensen genoplever laksefiskeriet på godt og ondt, de store laks, de små laks og minderne fra elvenes svundne tider.

Laksedrømme er en veldisponeret bog med mere end hundrede næsten kronologiske beretninger, heraf to tredjedele fra Norge. En grundig indholdsfortegnelse sikrer heldigvis, at læseren kan finde en udvalgt historie igen. Teksten er velskrevet, præcis og uden overflødigheder, dog med plads til et glimt i øjet og et godt grin.

Selv om Laksedrømme har historier om både Devon spinnere og røde fedtede rejer, så helliges siderne undervejs mere og mere fluefiskeriet. Laksedrømme er ikke en klassisk lærebog ud i laksefiskeri, men siderne bærer en erfaren fiskers vise ord, og der er masser af grundlæggende gode laksetips at hente for fluefiskeren.

Laksedrømme fortæller om mere end Oles kamp med laksen. Han bliver ramt af sklerose og fanger sin hidtil sidste laks i Norge i 2003. Laksepassionen får nu frit løb hjemme ved Skjern Å på Skovbjerg River Lodge, hvor de sidste aktuelle beretninger finder sted.

Grafisk er bogen flot sat op og en række markerede bokse samler faktuelle informationer om alt fra madopskrifter til laksestatistikker. Ole H. Jørgensens passion, hardback og mange gode farvebilleder giver bogen en værdig plads på bogreolen med laksebøger – og sikkert masser af dejlige laksedrømme til enhver laksefisker.

FAKTA
Titel: Laksedrømme – mit liv med laksen
Forfatter: Ole H. Jørgensen
Forlag: Salmo Summarum (2007)
Sider: 160
ISBN: 87-991745-0-2