Fly-Fishing for Pike - David Wolsoncroft-Dodds

Fly-Fishing for Pike

Også i Storbritannien er fluefiskeri efter gedder i fremgang. En af de profiler som har markeret sig på området er engelske David Wolsoncroft-Dodds, som denne sommer har udgivet bogen Fly-Fishing for Pike.

David er fuldtids fiskeguide og skribent, og har foruden bogen udgivet et par DVD’er om emnet. David Wolsoncroft-Dodds beskriver sig et sted som værende traditionel britisk, og det fornemmer man straks ved et kig på bogens sider. På hovedparten af billederne er piben tændt og fiskeriet udført fra en god solid træjolle.

Traditionel britisk betyder også hyggelig og humoristisk, og selv om ’splendid’ og ’good sport’ flittigt benyttes, så emmer bogen af humor og et stort engagement i fluefiskeriet efter gedde. Absolut hyggelig læsning. Indledningsvis ridser Wolsoncroft-Dodds op, hvordan man kommer i gang med geddefluen, og det afmystificerer glimrende et par faldgruber. Grejet gennemgås på klassisk vis og værende britisk, så hælder forfatteren til det noget kraftige udstyr.

Næsten tredive sider er dedikeret til geddefluer, og selv om David Wolsoncroft-Dodds primært fortæller om egne mønstre, så må de siges at være knap så nyskabende i baitfish-flue sammenhæng. Glimrende for bogen er det dog, at hans grundlæggende flue, 3D-streameren, også gennemgås med bindevejledning i step-by-step billeder. Fluen kan derefter tunes til at fiske højt eller dybt i vandet efter behov.

Fiskestrategien kommer David Wolsoncroft-Dodds godt omkring. Som ved det meste andet fluefiskeri er nøglen at finde fiskene, og bogen er inddelt i både kapitler for årstiderne og typerne af fiskevand. Grundige beskrivelser og en række brugbare strategier til at komme nærmere gedden i de forskellige vande. Som mange før ham må han dog fornuftigt erkende, at gedderne langtfra altid selv har læst på lektien.

Ikke overraskende beskriver David Wolsoncroft-Dodds også brug af både og andre fartøjer som belly boat. Gennem bogen findes en del info om geddernes levevis, men et decideret afsnit om selve geddens biologi er udeladt. Afsluttende beskrives mulighederne for at rejse efter gedden, hvis man som David Wolsoncroft-Dodds er blevet fuldtids geddefluefisker.

Udgangspunktet er selvfølgelig England, og derfra går turen til henholdsvis Irland og Skotland. David Wolsoncroft-Dodds har også besøgt Sverige og Canada, men informationerne på disse destinationer beror på ganske få ture og er ganske sparsomme.

Fly-Fishing for Pike er alt i alt en vellykket bog, som især vil gavne begynderen og den dedikerede geddeflueentusiast. Bogen er ikke nyskabende, men den er gedigent udført og har både fortællelyst og kærlighed til fiskeriet. Sproget er underholdende og flyder godt.

Design og layout er nutidigt og trods et jævnt fotomateriale uden stor variation, så er det godt udnyttet i bogen og understøtter den fint. Hyggelig og anbefalelsesværdig bog.

Fakta
Titel: Fly-Fishing for Pike
Forfatter: David Wolsoncroft-Dodds
Forlag: Quiller Publishing
Sider: 196 (Hardback)
Format: 24.6x19x2.2 cm
ISBN: 1846890543 (findes kun på engelsk)

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.