Fluefiskeri – efter ørred, helt og stalling

Fluefiskeri – efter ørred, helt og stalling

Michael Jensen tager læseren med ind i fiskenes verden, og han viser på bedste vis hvordan man leger med…

En dansk bog i sværvægtsklassen har set dagens lys. Efter et par tidligere udgivelser virker det som Michael Jensen har fundet sin rette form og sit rette element. Denne bog tager afsæt i fiskenes verden og viser undervejs, hvordan fluefiskeren kan overføre en lang række iagttagelser til livagtige fluer ved fluestikket.

Gennem sytten rigt illustrerede kapitler gennemgår Michael Jensen en række områder. Først de mange typer af vande vi kan finde fiskene i, derefter fiskene selv og deres mange byttedyr. Byttedyrene og fluerne der efterligner er hovedparten af bogen, hvor i alt tretten afsnit beskriver alt fra rognfluer til gnavere.

Alle afsnit er nærmest til overflod illustreret af flotte billeder og grundige beskrivelser af fluerne. Det hele er krydret med små personlige historier, der meget smittende viser Michael Jensens engagement i fiskeriet og de oplevelser det hele handler om og stiler mod.

Bogen vil med garanti stå lysende fremme i mange år fremover, da den som få tager fat i det essentielle i vores fluefiskeri, nemlig fiskene, deres miljøer og deres fødeemner. Megen praktik i fluefiskeriet er bevidst udeladt, men det udeladte kan der findes mange hyldemeter af i forvejen.

Michael Jensen har begået en flot bog, på et flot niveau der ikke bør skræmme nogen væk, trods dens omfang. Der kunne have været sparet nogle enkelte billeder væk, men det kan absolut ikke spolere oplevelsen af fluefiskeri efter ørred, helt og stalling.

Fakta
Forfatter: Michael Jensen
Titel: Fluefiskeri – efter ørred, helt og stalling
Forlag: Aschehoug
ISBN 87-11-16707-6
254 sider