Fluefiskeri – efter gedde

Michael Jensens fjerde bog omhandler et emne han tidligere har berørt, nemlig gedder fanget på flue. Allerede i 1997 skrev Michael Jensen om gedder på flue i bogen Fluefiskerens nye udfordringer, hvor ti relativt tætskrevne sider introducerede læseren til dette fiskeri. Mine forventninger var høje til at se, hvad yderligere seks års udvikling, som skribent og fotograf, kunne bringe af nyt. Jeg er jævnligt blevet mere positivt overrasket…

Bogen er Danmarks første om dette spændende emne, og som vanligt byder Michael Jensen sine læsere på et væld af flotte billeder. Billedredigeringen er dog ikke helt så skarp, som det tidligere er set på samme serie og forlag.

I sin seneste bog om Fluefiskeri – efter ørred, helt og stalling behandlede Michael Jensen sit emne med stor autoritet og grundighed. Det gør han desværre ikke i denne bog. Bogen havde haft langt større gennemslagskraft, hvis den var sendt på gaden som en bog om fluebinding i stedet – 2/3 af bogens sider er dedikeret til fluerne, og disse indeholder overvejende mere tekst end bogens første 37 sider. I bogens første tredjedel beskrives geddens natur, fiskeriet, fødevalget og grejet i meget letlæselige små afsnit. Bogen er flot sat op grafisk, men desværre virker det som en del gode informationer er valgt fra på den konto.

Bogens force ligger som sagt i fluebindingen, og her viser Michael Jensen sin styrke som en yderst kreativ og kompetent fluebinder. Det kan dog ikke undgå at undre, at der gentagne gange refereres til meget store geddefluer, når bogens illustrationer kun viser små og mellemstore geddefluer.

Herligt at populariteten af dette spændende fiskeri har skabt grobund for en hel bog. Fiskeriet kan udvikles mange år endnu, og jeg vil håbe Michael Jensen får mulighed for at uddybe sine erfaringer i et nyt bind senere.

Fakta
Titel: Fluefiskeri – efter gedde
Forfatter: Michael Jensen
Forlag: Aschehoug, november 2003
Sider: 126
ISBN: 87-11-16723-8