Flip Pallot’s Memories, Mangroves & Magic

Flip Pallot’s Memories, Mangroves & Magic

ScandicAngler har kigget endnu en af de mange flotte amerikanske bøger om fluefiskeri i saltvand efter i sømmene. En fryd for øjet – nostalgisk – romantiserende. Flip Pallot besøger en række velkendte destinationer…

I takt med at det tropiske fluefiskeris popularitet også har holdt sit indtog i Danmark, har scandicAngler kigget på en række af de bøger, der enten er gode fakta bøger, instruktive bøger om fluebinding eller slet og ret flotte bøger, der får tænderne til at løbe i vand. En af de sidstnævnte er Flip Pallot’s Memories, Mangroves & Magic fra 1997.

Flip Pallot er en af de store profiler i det amerikanske fluefiskeri. Bedste ven med Lefty Kreh, udvikler af grej, en kendt guide og ikke mindst vært i eget TV-show (The Walker’s Cay Chronicles), hvor et par afsnit i øvrigt også blev vist i Norden for nogle år siden. På Neal og Linda Rogers opfordring, har han skrevet nogle små tekster til en masse store billeder. Billederne er naturligvis alle i farver og taget af tordenskjolds soldater indenfor dette område for eksempel R. Valentine Atkinson, Dan Blanton, Ed Jaworowski, David Sams og Lefty Kreh. Der bliver trukket hårdt på de visuelle virkemidler, og man skal lede længe efter en bog i større format – bogen måler hele 29 x 37 cm. og passer ikke ind i enhver bogreol.

Efter et forord af Lefty Kreh, hvor han mindes udviklingen af fiskeriet, tages læseren med til en række destinationer gennem ni kapitler. Bogen er tydeligvis skrevet af amerikanere for amerikanere, og med afsæt i Everglades, Bahamas og det sydlige Florida, er det ikke langt omkring bogen bevæger sig. En tur til Costa Rica og en afstikker til Martha’s Vineyard og Montauk.

Flip Pallot’s Memories, Mangroves & Magic

Se bogen som et romantiserende lysbillede foredrag på tryk, og du bliver ikke skuffet. Skal du lære noget om fiskeriet findes der lang mere uddybende stof på hylderne, men er du hooked på den blå himmel, det lave vand og de hurtige fisk – så er der her noget at dulme nerverne med.

Nyd billederne, find din næste destination og se bort fra den endeløse namedropping, de mange taksigelser og andet overflødigt nostalgi.

Fakta
Forfattere: Flip Pallot, Lefty Kreh, Neal og Linda Rogers
Titel: Flip Pallot’s Memories, Mangroves & Magic
Forlag: Earth & Great Weather Publishing Company (1997)
ISBN 1-55821-608-1
136 sider