Drømmefiskeri

Johnny Jensen har gennem mere end femogtyve år rejst over 150 gange med sine fiskestænger og kameraer som tro følgesvende. Hans fotos og oplevelser som fiskeglobetrotter er vidt publiceret i europæiske og internationaler bøger og magasiner. Alt sammen materiale som er gjort af det stof, som alverdens sportsfiskere drømmer om.

De mest eventyrlige oplevelser er nu samlet i en imponerende bog med den rammende titel Drømmefiskeri. Drømmefiskeri er en samling fotografiske essays, hvori Johnny Jensen dels entusiastisk formidler sin glæde og oplevelser med klodens mange fiskemuligheder gennem talrige fotos, og dels er nøgtern og kortfattet i understøttende tekster. Typisk ikke mere end en linje tekst for hvert billede, dog tilføjet suppleret af korte enkeltstående billedtekster. Fra suder i Danmark til Ugandas nilaborre til pansergedder i Texas til taimen i Mongoliet til…

Geografien er omfattende og de mange oplevelser er inddelt i afsnittene Norden, Europa, Afrika, Amerika og Asien. Pudsigt nok ingen historier fra Down Under. Ingen afkrog eller underlig fisk er for fjern for Johnny Jensen og de mange små kapitler efterlader indtrykket af, at det bare er om at komme af sted. Fiskeriet er ligeså vidtfavnende som horisonten og der er anvendt enhver tænkelig sportsfiskemetode.

Bogen er med sine 448 sider blandt de sværvægtere, der er få af på bogreolen. De fleste fiskebøger i den størrelse er af typen alt-i-en-bog, som handler om hvordan alt muligt sportsfiskeri kan udføres. Med Drømmefiskeri viser Johnny Jensen, hvordan verden ser ud, når man rent faktisk gør det. Den er ikke en side for lang, men næppe heller tænkt som en bog man sluger på et par dage.

De enkelte stemninger fortjener mere, end at man blot bladrer derudaf. Billedkvaliteten er selvsagt overvejende høj, men de mange år illustrerer tydeligt, at der er sket udvikling af fotografiet rent teknisk. Derfor spænder billederne fra rene superskud til billeder, hvor billedbehandlingen er kommet til kort.

Drømmefiskeri er fyldt med passion og fiskeglæde, men udtrykket i billedbehandling og layout virker lidt køligt. Uanset dette er bogen fyldt med stof til mangen sportsfiskers nattesøvn, og der er masser af inspiration at hente for den rejselystne. En god bog at have liggende på sofabordet gennem den forestående kolde og mørke tid.

Fakta
Titel: Drømmefiskeri
Forfatter: Johnny Jensen
Forlag: JJPhoto
Sider: 448
Format: A4 – Hardback
ISBN: 978-87-994037-0-7

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *