Den store elveguide

Den store elveguide

Endelig en oversigt over Norges lakse- og havørredelve…

Der må ligge et enormt arbejde i indsamlingen af materialet til den store elvguide om Norges havørred- og lakseelve. Informationsmængden er imponerende, men layout og struktur i bogen skuffer desværre.

Mange af os drages hvert år mod Norges vidunderlige elve i jagten på de blanke laks. Hvor mange gange er der ikke en sportsfisker, der har kunnet ønske sig en oversigt over de mange lakseførende vande. Nu er den her endelig, lige til at tage med på laksetur. Bogen indeholder sågar en fangstrapport på de sidste sider. Jeg er sikker på, at bogen vil sende mange fiskere på nye eventyr til elve, kun få tidligere havde kendskab til.

Bogen er et overflødighedshorn af informationer, men hvor vidt alle informationer er korrekte og opdaterede vil jeg overlade til eksperter. De få stikprøver jeg tog viste sig dog alle at holde vand. Der findes oplysninger om fangestatistik, hvor fiskekort kan købes, historien om elven, kortoversigter, sæson og meget mere. Det er desværre ikke alle oplysninger, der findes på alle elve.

Bogen findes både i hardback og paperback, og den er rigt illustreret med farvebilleder. Bogen er delvist finansieret via reklamer, og de generer ikke bogens indhold synderligt.

Jeg savner lidt overblik i bogen. Der mangler en simpel indholdsfortegnelse eller oversigt, og efter min mening tager det for lang tid at finde en bestemt elv. Alligevel er bogen et must for enhver sportsfisker med hang til det norske.

Fakta
Titel: Den store elveguide
Redaktør: Pål Mugaas
Forlag: Se og Hør Forlaget A/S
Sider: 298
ISBN: 82-0602-811-0