klippinge_ axfiske

Avancerat Laxfiske

En virkelig herlig og passioneret bog fra Pelle Klippinge…

Trods titlen afviser Pelle Klippinge i sit forord, at hans seneste bog Avanceret Laksefiskeri er en instruktionsbog. Godt det samme for instruktionsbøgerne findes der allerede metervis af, og alle der har skrevet dem er rørende enige i, at laksefluefiskeri ikke kan læres fra lænestolen. Dog pointerer Pelle Klippinge ydmygt, at læseren måske alligevel kan finde et par genveje og måske undgå nogle fejltagelser ved at læse bogen.

Der hvor Pelle Klippinge bidrager stærkt til genren er gennem hans oplevelser og indsigt i det der rører sig omkring vandet og fiskeriet. Han oplever virkeligt fiskeriet og har begejstring for detaljen. Bogen er rigt illustreret med Pelle Klippinges egne fotos og de matcher på bedste vis teksten. En personlig fortællende stil med fokus på de livsbekræftende elementer i laksefiskeri og tilværelsen som sådan. Alt serveret med et glimt i øjet og en kærlighed for humor.

Indledningsvis fortæller Klippinge hvordan laksebacillen for alvor fik tag i ham op gennem firserne. Om hvordan det fiskeri for ham ændrede status fra at være det umulige supplement til at være første prioritet, som en betydelig del af tilværelsen nu indrettes efter. En del vil nok nikke genkendende til erkendelsen af, at en lakserejse i virkeligheden starter der hvor den foregående sluttede. Laksespøgelset der næsten dagligt spiller bevidstheden et lille puds på godt og ondt.

I en række kapitler berettes om talrige ture til elve som Orkla, Gaula, Dee, Spey, Örekil og Ponoi. Gennem destinationerne er blandet særskilte kapitler med lakseoplevelser og erfaringer ind så det er en fryd. Fra den specielle stemning under premierefiskeri til tips til at læse og lure laksen i de enkelte pools, vælge rette fluestørrelse og det at fiske riffling hitch.

Avanceret Laxfiske er en fornøjelse at læse og trods den manglende mission om at instruere i laksefluefiskeri, så er det vanskeligt ikke at samle visdom op undervejs. Bogen er som nævnt flot illustreret og udført i god kvalitet. De sidste sider giver et godt sted at starte, hvis man får mod på at søge flere informationer på internettet eller i litteraturen.

Alt i alt absolut underholdende og anbefalelsesværdig læsning.

Fakta
Titel: Avancerat Laxfiske
Forfatter: Pelle Klippinge
Forlag: Settern
Sider: 192 (Hardback)
ISBN: 978-91-7586-615-4