Share |

Trollingfiskeriet - Februar måned

Trollingfiskeriet - Februar måned

Trollingfiskeriet - Februar måned

For manges vedkommende går trollingfiskeriet lidt i stå her i den kolde periode af året til trods for, at der kan gøres fine fangster rundt om i landet.
Mange sjællændere rigger grejet om og forsøger i stedet at fange nogle af de mange store torsk, der hvert år samler sig i den nordlige del af Øresund for at gyde.
Mange havørreder er trukket op i åen, og derfor foregår trollingfiskeriet efter de såkaldte “overspringere” der bliver i de salte vande.

Køge bugt og Øresund

De traditionelle pladser i Køge bugt giver ikke det samme antal ørreder i vinterperioden, som resten af året. Det er dog et forsøg værd at prøve udfor Advedøreværket, som udleder varmt vand. Her søger ørrederne ind, for temperaturen er højere, hvilket passer dem bedre.

Et andet sted er udfor Barsebäckværket. Her udledes også varmt vand. Hele området udfor Barsebäck er absolut et sted der er værd at satse på her i den kolde periode. Nord for Barsebäck er Lundåkrabugten, som også er et område man ikke må glemme. Prøv evt. at trolle over den dybe rende der løber udfor bugten.

På danskersiden ligger de to traditionelle vinterpladser, Tårbæk rev og Lous flak. Disse pladser kan i perioder give helt godt, med fisk. Men som det er med vinterfiskeriet, så kan det drille en del.

Agn i hidsige farver, kan være det der skal til for at ørreden hugger. Når det er rigtigt koldt kan det også hjælpe at farten sættes ned til ca. 1,5 knob, og evt. prøve at fiske dybere.

Torsken er også at finde på disse pladser, her i den kolde periode. Og dem der fanges er af og til også ret store. Disse store torsk giver en sej fight, når de fanges på trollinggrej.

Fjordene

I vore mange fjorde er havørreden også at finde. De er overalt - Vejle fjord, Kanlundborg fjord, Isefjorden mv. Det er typisk mindre fisk, men man kan til gengæld også være heldig at have kontakt med flere fisk. Agnen er ikke de store blink der benyttes til trolling på de åbne vande, men derimod mindre blink og vobblere, f.eks. de små Rapala. I Isefjorden er den dybe rende der løber vest for Orø et forsøg værd. Fisk tæt langs den østlige skrænt, men hold nøje øje med ekkoloddet for skrænten er ret stejl.

Simrishamn

© scandicangler.com

"

Den Stive

"

fisket efter en flasher/dodger er en sikker vinder, når det gælder laks på disse breddegrader. Brisling monteret i de specielle tackler, må absolut heller ikke glemmes. Hvorfor flere ikke fisker med disse agn, ved jeg ikke. Et gæt er dog den lidt besværlige montering, af brislingen i tacklet. Men det er værd at give et forsøg.

Forrige år, da jeg var i Simrishamn i påsken, fiskede vi en dag med 3 stænger på den ene downrigger, hvor agnene var brislingetackler. På den anden downrigger var der også sat 3 stænger, monteret med blink i forskellige farver. Om eftermiddagen var vi heldige at fange 5 laks på 2 timer, og alle laksene var fanget på brisling. En tilfældighed?? Det tror jeg ikke.... Så giv det en chance.

Ønsker du mere information om konkurrencen, så kontakt Jan Ljunggren der har tlf.nr. 0046 709819011. Jan arbejder i øvrigt på at arrangere en båd og trollingmesse på havnen i weekenden 5-7 maj. Så er du derovre, så brug lidt tid på messen.

Facebook Comments Box