Årets gang ved fiskevandet

Årets gang ved fiskevandet

Kort tid efter udgivelsen af Jyllands Bedste Fiskevande, er Steen Ulnits allerede klar med en ny bog. Der er dog ikke tale om en bog i samme sværvægtsklasse, men derimod en fin lille håndbog, der ikke fylder mere, end at den godt kunne have sin plads i fisketasken.

Årets tolv måneder gennemgås kronologisk, og undervejs indvies læseren i fiskemulighederne i Danmark både ved havet, åen og søen. Det bliver nu ikke kun til en påmindelse om fiskesæsonerne, men i høj grad også tips til alt det andet, der er værd at lægge mærke til, når man er ude med snøren.

Ud over korte biologiske forklaringer om fiskene og deres liv, giver Steen Ulnits en masse nyttig viden fra sig om dyrenes liv og adfærd, det være sig både til vands, på land og i luften. For natteravnene indeholder hver måneds kapitel også informationer om stjernehimmelen. I alt i alt en herlig beskrivelse af årets gang ved fiskevandene i en komprimeret form, der har som pointe, at vores fiskeri har mange andre værdier end dem der muligvis vil rykke lidt i enden af vores liner.

Formen er god, og den naturlige inddeling via årets måneder hjælper godt til at fastholde overblikket, da hvert kapitel faktisk indeholder så mange informationer, at man godt kunne ønske sig nogle små overskrifter hist og pist. Det ville hjælpe meget på bogens opslagsværdi, men med sin længde på kun firs sider, er hvert kapitel alligevel nok til at komme igennem. Til gengæld er bogen skrevet i et letlæseligt sprog, der retter sig mod alle, og bogen vil helt sikkert vække lykke hos mange af vores yngste fiskere, der måske har svært ved at finde inspiration til hele året.

Årets gang ved fiskevandet

Til hver måned har Steen Ulnits valgt en enkelt type fiskeri, der lidt nøjere beskrives i en markeret fakta boks. Der vil selvfølgelig være uenigheder om, hvilken type fiskeri der er det vigtigste i en måned, da flere måneder som bekendt er ret så travle fiskemåneder. Fakta boksene fungere dog fint, og de mere praktiske tips til fiskeriet er også henvist til disse bokse. Rådene til fiskegrej er helt grundlæggende, men nok til at give et billede af hvad det handler om.

Jeg har svært at forestille mig en dansk sportsfisker, der ikke ville nyde et par timers informativ og hyggelig læsning i lænestolen, og samtidig samle appetit på nok en sæson ude ved vandet.

Titel/Forfatter: Årets gang ved fiskevandet/ Steen Ulnits
Udgivet: November 2001
Forlag: Ulnits Bøger
Sider: 80
Bogen: Paperback – tegnede illustrationer af Margit Sørensen
ISBN: 87-988226-1-6

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *