96 Sterke Tubefluer

96 Sterke Tubefluer

Har man først prøvet at stå ved en norsk eller svensk elv med en lige lovlig potent vandføring, og forgæves forsøgt at få kontakt med laks eller havørred med sin normale sommerudrustning eller grej tilpasset det mest almindelige å- fiskeri efter havørred herhjemme, så kan man ikke komme uden om rørfluer.

En af Norges kendte lakse- og havørredfiskere, Arild Guthje-Fredriksen, har udgivet en bog med beskrivelser af 96 af slagsen.
Bogen indledes med en gennemgang af det bindetekniske i rørfluer, og der er mange gode tips at hente. Den overflod af materialer der er til rådighed for dagens fluebindere, får også kommentarer med på vejen. Alle rørfluerne er afbildet med gode farvefotos, og en minutiøs bindebeskrivelse.

Mønstrene er en blanding af gamle klassikere og en del nye. Det spændende ved de nye er, at de fleste er af norsk oprindelse. Et eller andet sted skulle de jo være de nærmeste til at vide, hvad der dur !

Som sagt er bindeanvisningerne meget udførlige, men jeg savner kommentarer til de enkelte fluers anvendelses muligheder og en belysning af deres oprindelse. Som inspirationskatalog er det dog rigeligt til at få fyldt flueæsken op med diverse fristelser til laks og havørred.

Bogen er lavet i et lille handy format, som er nem at have med.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.