Fluen er en geddeflue, om end noget atypisk en af slagsen. Den er hverken farvestrålende eller særlig stor. Just Black fluen er udviklet over de sidste par år med henblik på geddefiskeri under svære forhold – og der virker den.
Når solen glimter fra en skyfri himmel og vandet ligger klart og stille, så er gedden tit forsigtig og ofte følger den kun efter traditionelle geddefluer, hvis den da overhovedet viser interesse for dem. Sort er en voldsomt undervurderet farve til gedder, og en sort flashflue er jeg aldrig foruden i æsken. På de helt umulige dage, så kan selv den dog reflektere for meget.
For nogle år siden var jeg faldet over materialet Poly Bear. Umiddelbart var det blot endnu et kunstfiber fluebindingsmateriale i en hastigt voksende bunke, men Poly Bear’en udmærker sig ved at være mat, let kruset og forbløffende slidstærk.
Fluen kunne sikkert fiske glimrende ved bare at være nogle bundter Poly Bear, men jeg synes alligevel der skulle lidt glimmer til at give den liv for fiskeren også. Gedden tænder gerne på et par store øjne og ved at bruge lim og bindeteknik a la Popovic’s Spread Fly, så fik fluen også lidt facon. Man skulle tro, at gedden hurtigt ville bide øjnene af, når de bare er sat udenpå, men det er forbavsende så sjældent det sker.
Den tages ind som andre geddefluer, den kaster selvsagt som en drøm og den lander blødt. Når først den er i vandet er der masser af liv og spil i den. Gedderne spiller ganske ofte med.
Her har du bindemønstret.
Just Black:
Krog: Kamasan B940s
Bindetråd: Sort nylon
Hale: Et lille bundt sort Poly Bear
Krop: (Ingen – se vinge)
Vinge: 4 små bundter Poly Bear fordelt op af krogen
Collar: Sort holografisk Flashabou
Undervinge: Et lille bundt sort Poly Bear
Topping: 8-10 fibre Krystal Flash i farve pearl black
Øjne: 3D øjne i 8-10 mm. sølv eller guld
Hoved: Sort tråd
Bindetips
Krogvalget er truffet ud fra et ønske om en solid og lidt stiv krog, som er nem at slibe op efter utilsigtet bundkontakt. Krogens langskaftede storebror er også god, men den er nemmere at rette ud.
Det er vigtigt at bruge ganske små bundter til fluen, ellers bliver den nemt overdresset og klumpet – og får i øvrigt svært ved at synke. Hellere for lidt end for meget!
Der kan bruges epoxylim i stedet for Zap a Dap a Goo limen, men sidstnævnte er lidt smidig og er nemmere at arbejde med.
Pas på at vælge den rigtige sorte holografisk Flashabou. Den findes i mindst to udgaver, hvor den ene har et blåligt skær den anden et grønligt skær. Den blålige er ikke god, i det den er stiv og farven skaller af efter et stykke tid.
Bindebeskrivelse
1. Et lille bundt Poly Bear bindes ind som hale – godt og vel krogens længde
2. Første del af vingen bindes ind foran og kun ovenpå krogen – lidt længere end halen
3. Vinge 2. del bindes ind foran og kun ovenpå krogen – lidt længere end foregående
4. Vinge 3. del bindes ind foran og kun ovenpå krogen – lidt længere end foregående – nu cirka 12 cm. lang
5. Foran vingen bindes et collar af sort holografisk Flashabou – med de længste fibre ovenpå vingen – cirka dobbelt kroglængde
6. Sidste vinge del bindes ind – samme længde som vinge 2. del
7. Et lille bundt sort Poly Bear bindes ind under krogen – cirka krogens længde
8. Foran ligges lidt topping af Krystal Flash i farve pearl black
9. Med dubbingnålen smøres lidt Zap a Dap a Goo lim ind i bunden af vingens 3+4. del, hvorefter 3D øjnene sættes i limen. Ved at klemme forsigtigt på øjnene spredes vingen en smule og hæver sig lidt op fra krogen. Pas på øjnene ikke kommer til at sidde for langt nede under krogen.
Facebook Comments Box